July 21, 2009

Despre fericire sau cam asa ceva

Cu totii cautam fericirea absoluta aceasta fiind tinta noastra extrema. Nu conteaza originile ei sau modalitatile in care ne este servita; suntem de-a dreptul devoratori de remedii si procedee.
M-am gandit in ultimul timp, cam des, la ce ne face de fapt fericiti si avand ceva exemple in fata, am constatat intr-un mod destul de neplacut si o spun cam fastacit ca de obicei suntem fericiti cu exceptia unei persoane care de altfel merita la randul ei sa fie fericita. Daca o privam de acest sentiment sau fenomen lasati-ma sa ghicesc, cam da.. Putem privi situatia cam asa: o bucata mare de carne, fie caprioara sau iepure, nici nu conteaza (reprezentand persoana respectiva), iar noi niste fiare infometate cu dintii puternic dezvoltati si ascutiti. Da o sfasiem, mancam, savuram.
Care este rolul acestui individ in viata noastra? Am ajuns la concluzia ca din cauza lui/ei ne putem da seama ce vrem sau ce nu vrem, cum vrem sau cum nu vrem, si asa mai departe. Ar trebui sa fim de-a dreptul recunoscatori acestor persoane pentru ca ne ajuta sa facem diferenta intre senzatia de fericire si fericirea de-a dreptu, chiar daca trebuie platit mult.



Sinead O Connor - Feel So Different
Asculta mai multe audio Muzica